NIEUWS

  2022


 • April:

  Zaterdag 9 april was er weer een SIN-vlakte-examen. Met redelijke weersomstandigheden (koel en voldoende wind) feliciteren we de volgende geslaagden: -Agnes Droog met Kenza; -Wout Braad met Cassy; -Martine Vanherle met Mia; -Martijn Lievaart met Ozzy. Tevens feliciteren we Anouk Aussems met het slagen voor het praktijkexamen Keurmeester-vlakte.


 • Februari:

  Binnen het bestuur van de SIN is de uitvoering van belangrijke taken sinds kort verdeeld. Vanaf nu kunt u terecht bij:

  -Miriam Vermeeren via info@rescuedogs.nl : voor algemene vragen, beleidszaken of meer informatie;

  -Luc Lemmens via examen@rescuedogs.nl: voor vragen of opmerkingen over examens;

  -Marcel Versterre via oefendag@rescuedogs.nl: voor vragen of opmerkingen over de gezamenlijke oefendagen met de politie. Aanmelden voor oefendagen doet u vanaf nu via dit e-mailadres;

  -Marcel Versterre via inzet@rescuedogs.nl: voor vragen of opmerkingen over inzetzaken. Aanmelden voor de inzetlijst doet u vanaf nu via dit e-mailadres.


  19 Februari:
  28 hondengeleiders en buddy's van de SIN, reddings- en PD-honden van de politie-SSD en 5 (aspirant-) inzetleiders namen deel aan de eerste oefendag van 2022. De twee vermisten in het zoekgebied van vele hectaren werden feilloos door de honden gevonden en verwezen.
  Na de zoekaktie was er voor alle reddingshondenteams een verwijsoefening. Degenen die op de inzetlijst staan kregen daarna uit handen van de politie-LE de speciale oranje reddingshondenlijn uitgereikt. Met dank aan PHV D.O.S. en De Molen Banden in Reek, waar wij te gast mochten zijn.

  Op 6 februari zijn geslaagd voor het SIN-examen-vlakte-levend:
  -Anita Peeters met Yaro;
  -Victor Wolvenkamp met Darwin;

  Op 6 februari zijn geslaagd voor hercertificering van het SIN-examen-vlakte-levend:
  -L.R. met Badou;
  -Inge Grootenhuis met Noa;
  -Nick van Houwelingen met Sky;


 • Januari:

  Op 29 januari zijn geslaagd voor hercertificering van het SIN-examen-vlakte-levend:
  -Miriam Vermeeren met Muis;
  -Juul Korff met Epke;
  -Luc Lemmens met Mia;
  -Ivo Reuser met Muis.

  20 januari:
  Dit is het persbericht van de politie over de inzet in Maastricht op 20 januari. Hieraan hebben twee teams vanuit de SIN deelgenomen

  "Gisterenavond heeft de politie gezocht naar een 68-jarige vrouw uit Maastricht. Met de collega's van Eenheid Limburg, de Politie Speurhonden, de afdeling Luchtvaart en de Stichting Inzetreddingshond Nederland (SIN) werd een zoekactie gestart. Na bijna 6 uur werd de vrouw door speurhond Kees, in onderkoelde toestand, gevonden. Zij was gevallen tijdens het uitlaten van haar hond."


 • 2021

 • November:

  13 november: Afgelopen weekend weer een 0efendag Politie-SIN waaraan dit keer ook het VST deelnam. De SIN was met ruim 60 deelnemers ruim vertegenwoordigd.
  De Politie nam deze keer deel met de Bereden politie. Naast het VST-Droneteam was het VST met twee zoekteams, een CP en een zeer gewaardeerde cateringwagen aanwezig. Een zeer geslaagde dag met een prima sfeer en samenwerking.
  De dag werd op een bijzondere manier afgesloten. Zowel de SIN als het VST ontvingen een plaquette van de Dienst Specialistische Operaties Landelijke Eenheid. Een bijzonder blijk van waardering voor onze professionele inzet en samenwerking bij het zoeken naar vermiste personen. Bovendien krijgt elk inzetbaar SIN-team een hondenlijn met een oranje (rescue-) kenmerk.

  Op 7 november organiseerde de SIN een Buddy waarbij niet alleen buddy's maar ook hondengeleiders welkom waren De vele deelnemers kregen workshops aangeboden op het gebied van:
  -Waarneming;
  -Plaats Delict;
  -Communicatie;
  -Navigatie.


 • Oktober:

  31 oktober: Ook vandaag waren er SIN-vlakte-examens. We feliciteren drie teams met het behalen van het certificaat:
  -Juul Korff met Ilva;
  -Sander de Wilde met Stuka;
  -Bibi Nissen met Yela.


  Bestuurswisseling.
  Martijn Contant stopt helaas als lid van ons bestuur en de Selco. Wij danken hem bijzonder voor zijn inzet en bijdrage aan de SIN.
  Wij zijn blij dat Luc Lemmens en Marcel Versterre bereid zijn gevonden om tot het bestuur toe te treden.

  Vandaag 30 oktober waren er weer SIN-vlakte-examans op verschillende lokaties in het land. We feliciteren drie teams met het behalen van het certificaat:
  -Els Aelbers met Juul;
  -Karen Weckx met Zorra;
  -Jan van Berkel met Pip.
  Morgen zijn er opnieuw examens op verschillende lokaties in het land.

  Stichting Veteranen Search Team (VST) is in 2017 opgericht en bestaat uit ruim 2000 vrijwilligers met een geüniformeerde achtergrond. Het VST heeft diverse specialistische teams variërend van geo-analisten tot zoekteams. Het VST is gespecialiseerd in zoeken op land met menskracht. Bij een urgente vermissing kan de politie een beroep doen op het VST. Inzet van VST vindt plaats onder regie van de politie.

  Net als de SIN is VST een hulporganisatie met ANBI status met als doel vermiste personen thuis te brengen. Beide partijen hebben een nauwe samenwerking met de politie.

  Met regelmaat staan VST en SIN gezamenlijk in het veld om een vermiste terug te vinden. De expertises van beide organisaties versterken elkaar en de samenwerking verloopt voor alle partijen (VST, SIN en politie) altijd prettig.

  Vorige week hebben beide organisaties samen met de afdeling speur en specialistische dieren (SSD) van de politie afspraken gemaakt om de samenwerking in het veld nog efficiënter te laten verlopen wat ten goede komt aan de slagkracht bij urgente vermissingen.

  Wanneer VST of SIN in het veld behoefte heeft aan de expertise van de ander is de lijn van communicatie verkort. Daarnaast kunnen beide partijen tijdens inzet gebruik maken van elkaars faciliteiten en expertises. Uiteraard blijft ieders inzet onder regie van de politie. Een mooie en waardevolle bundeling van krachten die niet alleen ten goede komt van de inzetsnelheid maar ook kans op overleven van een vermiste verhoogt.


  De bijeenkomst voor buddy's en hondengeleiders (zonder hond) is verplaatst van 13 oktober naar 7 november.


 • September:

  Zaterdag 25 september was er weer een oefendag voor hondengeleiders en buddy’s. Goed weer, droog en niet te warm, resulteerde in een prima verlopen dag in goede sfeer.
  Roelant Timmers heeft deze dag voor de laatste keer als aspirant-inzetleider begeleid en is nu toegevoegd als inzetleider voor de SIN.


 • Juni:

  Zondag 27 juni was er een training/studiebijeenkomst voor de buddy's.
  Op één hond na was dit dus een oefendag zónder honden. De deelnemers navigeerden in kleine groepjes naar vier verschillende lokaties waar zij werden bijgepraat over specifieke aandachtsgebieden waar een buddy mee te maken heeft. Daarna werd een en ander met oefeningen in de praktijk gebracht.

  Het Examenreglement vlakte-levend en de Slachtofferinstructie zijn aangepast.
  De nieuwe versies kunnen vanaf de website gedownload worden.
  Tevens is de tarievenlijst aangepast.

  De buddybijeenkomst die gepland was op 19 juni is verzet naar 27 juni.


 • Mei:

  Op 16 mei zijn op twee verschillende locaties in het land SIN-puinexamens afgenomen.
  Van de 8 combinaties zijn er drie geslaagd.
  We feliciteren:
  • Heleen Kuipers met Hunter;
  • Robin Elberskirch met Arjen;
  • Vivian de Jongh met Dua.


 • April:

  Ivo Reuser is geslaagd voor het keurmeesterexamen-vlakte.

  Op 5 en 13 december zijn op twee lokaties coronaproof vlakte-examens afgenomen.
  Wij feliciteren:
  • Jasper Tips met Tygo;
  • Edu van der Sluijs met Sjef;
  • Jonas Briels met Xena;
  • Marlies Trinks met Scanner;
  • Manuela Tax met Bodi;
  • Digna Schonenboom met Raxia.


 • Maart:

  In de nacht van 24 maart is de SIN weer gevraagd om te assisteren bij een vermissing in Ede.
  De man van 79 jaar die sinds gisteravond in Ede werd vermist is gevonden. Hij werd in goede gezondheid aangetroffen in het Edese bos. Verschillende disciplines van de politie werkten bij de zoektocht met elkaar samen, zoals een team met honden, een team met paarden en vanuit de lucht werd gezocht met de politiehelikopter en een drone. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ook de Stichting Inzetreddingshond Nederland ingeschakeld en heeft met verschillende teams het gebied doorzocht.


Privacyverklaring © 2016-2022 SIN links KvK 41114723